søndag 16. desember 2012

..mamma`s delfiakake..


 ..det er mange måter å lage delfiakake på, men jeg synes mamma sin er bare så nydelig. Den er ikke så sterk da det er en hel, stor plate med melkesjokolade i den. Tenkte derfor å dele den med dere..

Du trenger:

- En pose seigmenn
- En pose lakrisbåter
- En pakke mariakjeks
- En rull med marsipan
- 2 kokesjokolade
- 1 stor plate melkesjokolade
- 2 egg
- 2 ss sukker
- 250 g delfiafett
- 4 ss sterk kaffe

Begynn med å kutte opp seigmenn, lakrisbåter og marsipan som vist på bildet over. Jeg bruker saks til å klippe opp seigmenn og lakrisbåter, kniven blir fort klisset og vanskelig å kutte med. Skjær marsipanen i skiver.

Smelt sjokoladen i kaffen på svak varme. Pass på at sjokoladen ikke brennes. Mens sjokoladen smeltes, kutt delfiafettet opp i biter. Når sjokoladen er helt smeltet, legg delfiafettbitene oppi sjokoladen og smelt.


Pisk egg og sukker til eggedosis.


Hell i den smeltede sjokoladen/delfiafettet i eggedosisen.


Rør godt til en smidig røre.


 Legg gladpack i bunnen av en kakeform/brødform og hell i litt av sjokoladen. Legg lagvis med sjokolade, marsipan, kjeks og godteri. Press marsipanen og kjeksen godt ned i sjokoladen slik at sjokoladen fordeler seg godt i hele formen. Jeg pleier også å legge godteri rundt kjeksen og marsipanen. Se på bildet under.


 I denne formen ble det to lag med marsipan, to lag med kjeks og ett lag med bare godteri. Ellers la jeg godteri i lagene med marsipanen og kjeksen også, så derfor ble det bare et lag med bare godteri. Pyntet med godteri  og strøssel å toppen. Dekk til med gladpack og sett kaldt. Ta kaken ut av formen når den skal serveres og skjær tynne skiver og legg på fat. Husk at denne kaken er svært mettende, så skjær tynne skiver. Hvis du ikke kutter opp godtriet før du legger det i kaken, blir det vanskelig å dele opp kaken og den vil smuldre opp.


..Lykke til..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar