lørdag 26. juli 2014

..Oppskrift på heklet hals..

 ..Her kommer oppskriften på min heklede hals:
Den hvite er heklet i enkel tråd med Naturgarn fra SparKjøp, heklenål nr 9. Brukte ca 3 nøster.
Den grå er heklet i dobbel tråd med Alfa fra SandnesGarn, heklenål nr 10. Ca 6 nøster.
Det er samme oppskrift på begge to, men kommer an på hvor tykk du vil ha den.

Legg opp mellom 70-80 luftmasker, jeg la opp ca 73 masker. Mål passende lengde ved at du tar raden med luftmasker fra den ene skulderen, rundt halsen og bort til den andre skulderen. Løkken rundt halsen skal henge litt.

Hekle halvstaver frem og tilbake til du har passende bredde. Ca 16-20 rader. Den må være så bred at det blir en fin spiss foran når du legger den rundt halsen. Lengden på mine er ca 97 cm og bredden er ca 26 cm. Det behøves ikke å hekles inn knappehull, mønsteret er hullete nok.

Sy på to store knapper på spissen som skal henge forann. En nederst på spissen og en i midten. Legg arbeidet rundt halsen og finn ut hvor den tredje knappen skal sys på, der hvor arbeidet ligger penest. Det er bare den tredje knappen (altså den øverste) som er i bruk, de to andre er bare til pynt. De tredje knappen skal sys på venstre skulder. Se bildet under.

 På bildene under vil du se hvordan jeg legger arbeidet rundt halsen. Beklager dårlige bilder.Jeg vil sette stor pris på om du henviser til min blogg om du lager denne og legger ut bilder på nett.

Lykke til :o)

3 kommentarer:

 1. Hei!

  Nybegynner på hekling her :) Kjempe fin hals! Skal bryne meg på den til uka ;) Men når du sier at du hekler frem og tilbake, legger du noen luftmasker når du "snur" da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, den første staven på hver omg er 3 luftmasker :) Hvis det var forståelig??

   Slett